İçindekiler
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer Epilasyon, istenmeyen tüylerin yok edilmesi için yapılan, son yıllarda en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Tüylerden kurtulmak için birçok yöntem vardır ancak lazer sistemleriyle gerçekleştirilen işlemler oldukça etkilidir.
Kıl kökünde yoğunlaşan lazer ışını, ısıya dönüşmekte ve çevredeki dokulara zarar vermeden kıl kökünü tahrip etmektedir. Böylece kıl kökü kalıcı olacak şekilde ortadan kaldırılmaktadır.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
İşlemden bir gün önce uygulama yapılacak bölgedeki tüylerin tıraşlanması gerekmektedir. Cilt bölgesi temizlenir ve özellikle hedeflenen bölgeler hassas bölgelerdeyse, uyuşturma jeli lazer epilasyon işleminden önce uygulanabilir. Uyuşturma jeli uygulanırsa, jelin etkisini göstermesi için 30 dakika beklemeniz gerekir.
Kullanılan lazer türüne bağlı olarak, dermatolog cildinizde korumak ve yan etkilerin ortaya çıkma olasılığını azaltmak için özel bir soğutma maddesi veya makine kullanabilir.
Hedeflenen alan çene bölgesi gibi küçükse, işlemin birkaç dakika içinde bitmesini bekleyebilirsiniz. Sırtınız gibi daha geniş bir alan ise, yaklaşık bir saat veya daha fazla sürmesini bekleyebilirsiniz.
İşleminiz bittikten sonra cildiniz muhtemelen kızarık, şiş ve hatta hafifçe ağrılı olacaktır. Hemen ardından buz paketleri ve antienflamatuar kremler uygulanabilir.
Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?
- Kıl köklerini hedef alarak tüy oluşumunu kalıcı bir şekilde durdurmaktadır.
- Tüylerden acısız bir şekilde kurtulmayı sağlamaktadır.
- Pürüzsüz ve bakımlı bir cilde sahip olmayı olanaklı kılmaktadır.
- Hızlı bir yöntem olan epilasyon ile kıl dönmesi ve batık sorununa yönelik tedavi gerçekleştirilebilir.
Kaç Lazer Epilasyon Seansı Uygulanmalıdır?
Epilasyon işlemi, kişinin kıl yapısı ve kişisel özelliklerine göre kadınlarda 4-6, erkeklerde ise 6-10 seansta tamamlanmaktadır. Ancak vücudun bazı bölgelerinin seans süresi daha fazla olabilmektedir. Özellikle yüz bölgesinin lazer epilasyon işlemi için gerekli olan süre 8-10 seanstır.
Lazer Epilasyon Kontrol Seansı Ne Demektir?
Lazer ışınının hedef almadığı kıl köklerinin neler olduğunu tespit etmek amacıyla kontrol seansı uygulanmaktadır. Bu seanslar genel olarak gerek duyulan ekstra işlemlerdir. İşlemler sırasında atlanış kıl kökü bulunuyorsa bunların tespiti için kontrol seansından yararlanılmaktadır.
Lazer Epilasyon Zararlı Mıdır?
Lazer uygulamaları, kıl ve tüylenme gibi sorunların giderilmesi amacıyla yapılmaktadır. Cilde uygulanan bir tedavi yöntemidir ve bundan dolayı cildin korunması oldukça önemlidir. Epilasyon işlemi sonrasında ciltte yanma ve leke gibi problemler görülebilir. Bu sorunların çözümüne yönelik uzman bir dermatolog ile görüşülmelidir. Bu durumların yanı sıra başka sağlık sorunu gözlemlenmemektedir.
Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?
Epilasyon işlemi, 12 yaşından büyük ve koyu renkli tüylere sahip olan herkese rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Leke ve Yanık Riski Bulunur Mu?
Doğru bir şekilde yapılmayan epilasyon uygulaması sonucunda leke ve yanık riskleri meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra dozun düşük verilmesi, kılların tahrip olması yerine kılların daha da incelmesine ve renginin açılmasına sebep olabilmektedir. Bu kıllara ilerleyen zamanlarda doğru bir lazer işlemi uygulansa da lazer etki etmemektedir.
Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Kadınlarda;
- Yüz, koltuk altı, bacak, genital bölge, göğüs ucu, bel, boyun ve bikini bölgesi
Erkeklerde;
- Sakal üstü, sırt, omuz, kas üstü, koltuk altı, boyun ve kulak bölgesi
Lazer Epilasyon İşlemi Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Lazer uygulamasının kaç seansta biteceği bazı faktörlere göre belirlenmektedir. Bu faktörler;
- Cilt rengi
- Yaş ve cinsiyet
- Kıl rengi
- Seanslara düzenli gitmek
- Kıl kalınlığı ve yoğunluğu
- Hormonal durum
- Lazer cihazı ve doz ayarı
Tüm bunlar dikkate alınarak lazer epilasyon işlemi ortalama 6-8 seans sürmektedir.
Epilasyonda Seans Aralıkları Ne Kadardır?
Epilasyon uygulamasının seans aralıkları vücut bölgelerinde 6-8 haftayken, yüz bölgesinde 4 haftadır.
Epilasyon Sırasında Acı Hissedilir mi?
Epilasyon işlemini ilk kez yaptıracak olan kişilerde geçici acı hissi olabilmektedir. Ancak epilasyon cihazlarında soğutucu aparat bulunmakta ve bu aparat sayesinde işlem daha konforlu bir duruma gelmektedir.
Epilasyon Sonrasında İz Kalır mı?
Epilasyon uygulamasının doğru bir şekilde yapılması, cilde uygun cihazın seçilmesi ve lazer epilasyon işlemi öncesi ve sonrasında yapılacak bakımlar sayesinde herhangi bir iz kalma durumu yaşanmamaktadır.
Lazer Epilasyonda Hangi Tip Lazerle Sistemleri Kullanılır?
Lazer uygulamalarında kullanılan sistemler şunlardır;
- Diode lazer sistemi
- Alexandrite lazer sistemi
- Nd: Yag lazer sistemi
IPL ile Lazer Arasındaki Fark Nedir?
- IPL cihazlarının ışını ile lazer epilasyon cihazlarının ışını arasında farklar bulunmaktadır. IPL cihazlarda yoğunlaştırılmış ışığın belirli bir kısmı filtrelenmekte ve filtreden elde edilen ışık demeti gönderilmektedir. Lazer ışınının seçiciliği yüksektir ve hedef pigmenti etkilemektedir.
- IPL ışığının dalga boyu tek bir içeriğe sahip değildir. Bu cihazın ışınları koheren değildir. Lazer ışını koherendir.
Lazer Epilasyon ve Hazırlık
- Epilasyon yaptırmaya karar vermişseniz, uzak durmanız gereken birkaç şey vardır.
- Bronzlaşmaktan kaçının. Her gün cildinizi güneş koruyucu ile korumalısınız.
- Mümkünse, işlemden önce ve sonra en az altı hafta ile bir ay güneş ışığına maruz kalmayın.
- İşleminizin planlandığı tarihten önce en az bir ay süreyle diğer tüy alma yöntemlerini kullanmayın.
Lazer Epilasyon İşleminden Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Epilasyon uygulaması öncesinde güneşlenmemelidir.
- İşlem öncesinde kıllar cımbız ve ağda gibi yöntemler ile alınmamalıdır. Epilasyon öncesinde yalnızca jilet kullanımına yer verilmelidir.
- Epilasyon işlemi uygulanacak bölgeye peeling yapılmamalıdır.
- Epilasyon yapılacak alana makyaj sürülmemelidir.
Lazer Epilasyon İşleminden Sonrası
- Uygulama sonrasında direkt olarak güneş ışığına maruz kalınmamalıdır.
- Güneşe çıkılacaksa güneş kremi kullanılmalıdır.
- Epilasyon sonrasında sıcak su ile duş alınmamalıdır.
- Cildi tahriş edecek uygulamalardan kaçınılmalıdır.
- Lazer uygulanan bölgeye en az 3 gün boyunca tıraşlama işlemi yapılmamalıdır.
Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?
Epilasyon uygulamasının çeşitleri şunlardır;
- Diode lazer sistemi
- Alexandrite lazer sistemi
- Nd-Yag lazer sistemi
- Ruby lazer sistemi
Diode Lazer
Tüm cilt tiplerinde kullanıma uygun bir lazer epilasyon sistemidir. Vücuttaki tüyün cinsi ne olursa olsun başarılı bir dökülme sağlamaktadır. Bu lazer sistemi; yüz, sırt ve kol bölgesinde tercih edilmekte ve her türlü tüyü rahatlıkla görebilmektedir. Yüksek dalga boyuna sahip olduğundan dolayı hızlı bir şekilde epilasyon işlemi gerçekleştirmektedir.
Alexandrite Lazer
Dinamik soğutma sistemine sahip olan bu epilasyon yöntemi sayesinde acı hissi oldukça az yaşanmaktadır. Yalnızca açık ten ve koyu kıllarda tercih edilebilir. Kısa bir süre içerisinde epilasyon işleminin bitmesini sağlamaktadır.
Nd Yag Lazer
Leke tedavisi ve epilasyon işlemlerinde kullanılmaktadır. Tüm cilt tiplerinde tercih edilmektedir. Bu lazer sistemi sayesinde kolajen dokusu da artırılmakta ve cilt gençleştirilmektedir. Derin dokulara etki etmesiyle öne çıkan Nd-Yag lazer, kıl köklerinde derin bir etki sağlamaktadır.
Ruby Lazer
Bu lazer işlemi, ince kıl ve açık renkli ciltlere uygulanmaktadır. Ciltteki acı ve rahatsızlığı azaltmak için lazer vuruşları arasında belirli bir süre duraklama vardır. Bu lazer sistemi, küçük bölgelerde daha uygun şekillerde kullanılmaktadır.
Lazer Epilasyon İşleminin Başarısı Nelere Bağlıdır?
Epilasyon işleminin başarısı şu unsurlara bağlıdır;
- Cihaz seçimi
- Cilt rengi
- Kıl rengi
- Cinsiyet
Cihaz Seçimi
Epilasyon sürecinin başarılı olabilmesi için en önemli unsurlardan birisi doğru cihazın seçilmesidir. Lazer ışınının kıla doğrudan etki edebilmesi için hastanın cilt tipi ve kıl tipine uygun lazer cihazı tercih edilmelidir.
Cilt Rengi
Kişinin cilt renginin açık tonda olması lazer epilasyon işleminin başarısını artıran unsurlar arasındadır.
Kıl Rengi
Kıl kalınlığı fazla olan ve kıl rengi koyu olan kişilerde epilasyon başarı oranı oldukça yüksektir.
Cinsiyet
Erkeklerdeki kıl kökleri kadınlara oranla daha hacimli ve büyüktür. Dolayısıyla lazer ışınının etkisi erkeklerde daha yüksek görülmektedir.
Neden Lazer Epilasyon Seanslarına Düzenli Gelmek Gerekir?
Etkili ve başarılı sonuçlara ulaşabilmek için epilasyon seanslarına düzenli aralıklarla gelmek gerekmektedir. Her bir seansta kıl kökü belirli bir hasar görmekte ve kıl üretemeyecek şekilde tahrip olmaktadır. Kıl her uzadığı vakit bir miktar azalma yaşamaktadır. İlk seanstan itibaren gözle görülür etkiye sahip olan epilasyon seanslarını kaçırmamak oldukça önemlidir.
Lazer Epilasyon Fiyatları 2024
Epilasyon işleminin fiyatlarını değiştiren bazı unsurlar vardır. Bunlar;
- İşlem yapılacak bölgedeki kıl yoğunluğudur. Bu kıl yoğunluğuna bağlı olarak lazer atış sayısı da fiyatlara dahil edilmektedir.
- Hastanın cilt rengi ve kıl tipine göre lazer cihazı seçimi
- Epilasyon cihazının kalitesi (FDA) onaylı olması
- Uygulama yapılacak kişinin cinsiyeti
- Uygulama fiyatının yaşanılan semte göre değişmesi
Muayene gerçekleştirmeden lazer epilasyon fiyatlarına dair kesin bir içerik vermek zordur ve bu yüzden öncelikle işlemin yapılacağı merkezde muayene olunmalıdır.
Sık Sorulan Sorular
Lazer Epilasyon Aletimi Yoksa Profesyonel Epilasyon Uygulamaları mı Daha Etkilidir?
Lazer epilasyon aleti ile yapılacak uygulamalarda gözden kaçırılacak kıl kökleri olabilmektedir. Bu yüzden profesyonel epilasyon işlemlerinden yararlanmak daha doğru bir tercihtir. Profesyonel ve doğru bir uygulama sayesinde herhangi bir yan etki olmadan arzu edilen sonuçlara ulaşmak mümkündür.
Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter?
Epilasyon seans sayıları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Özellikle cilt rengi, kıl yoğunluğu ve kıl tipi gibi birçok etken seans sayısını etkilemektedir. Ancak ortalama bir süre verilecekse kadınlarda epilasyon işlemi 4-6 seans, erkeklerde 7-8 seans sürmektedir. Ancak vücudun bazı bölümlerindeki epilasyon uygulaması daha kısa veya daha uzun sürmektedir.
Tüm Vücut Lazer Epilasyon Kaç Ayda Biter?
Tüm vücut epilasyon uygulamasının süresi kişinin fiziksel özelliklerine göre değişmektedir. Genellikle kadınların epilasyon işlemi 4-6 seansta tamamlanmaktadır. Bu süre yaklaşık olarak bir yıla yakın bir zaman dilimidir. Yüz bölgesi epilasyon uygulamaları için süre biraz daha uzun olabilmektedir.
Lazer Epilasyonda Etki Kalıcı mıdır?
Epilasyon işleminin temel amacı; kıl köklerini yok etmek ve bir daha kıllanma gibi bir sorun yaşatmamaktır. Her epilasyon seansı sonucunda kıllarda gözle görülür bir azalma meydana gelmektedir. Ancak kıllanmanın tamamen sona ermesi kişinin hormon ve kıl yapısına bağlıdır. Epilasyon seanslarına düzenli aralıklarla gidildiği taktirde lazer işleminin etkisi kalıcı olmaktadır.
Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Yapılmalıdır?
Kişinin hormonal bir sorunu yoksa uzman kontrolünde cilt tipi ve kıl analizi yapılmaktadır. Genellikle kız çocukları adet görmeye başladıktan birkaç sene sonra epilasyon olabilmektedir. 15- 16 yaşında olan ve lazer epilasyona uygun olan herkese bu işlem uygulanabilmektedir.
Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?
Bazı unsurlara dikkat edildikten sonra her mevsim epilasyon yaptırılabilir. Yaz aylarında lazer epilasyon yaptırmadan önce güneşe maruz kalmamak oldukça önemlidir. Aynı zamanda epilasyon işlemi sonrasında da uygulama yapılan bölgeye güneş kremi sürülmelidir. Bu unsurlara diğer mevsimlerde de dikkat edilmelidir.
Lazer Epilasyon Kanser Yapar mı?
Lazer epilasyonun kanser yaptığına dair herhangi bir bulgu yoktur. Lazer ışınlarının zararlı etkisi yüzeysel deri ile sınırlıdır. Bundan dolayı lazerin iç organlara zarar verme gibi bir durumu söz konusu değildir. Ancak epilasyon işlemlerinde kullanılan cihazlar az miktarda da olsa radyasyon üretmektedir. Bu radyasyon miktarı insan sağlığına zarar vermemektedir.
Lazer Epilasyon Öncesi Jilet Yapılır mı?
Epilasyon işlemi öncesinde jilet kullanılmalıdır. Bunun en önemli nedeni ise kıllara jilet ile kısaltma işlemi uygulanmazsa lazer ışını kıl köküne etki etmeyebilir. Bu yüzden epilasyon işlemi öncesinde jilet kullanımına yer verilmelidir.
Lazer Epilasyon Sonrasında Krem Sürmek Gerekir mi?
Epilasyon sonrasında uygulama yapılan bölgede kuruluk oluşabilir. Bu kuru bölgeler için nemlendirici kremler kullanılabilir. Ancak kullanılacak kremlerin nemlendirici olma özelliğine sahip olması gerekmektedir. Kremler işlem sonrasında düzenli aralıklarla sürülebilir.
Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?
Epilasyon işleminden sonra kıllar 2 hafta içerisinde dökülmeye başlamaktadır. Ancak dökülme süresi uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişmektedir. Kişinin kıl ve cilt yapısına göre kıl dökülmelerinde gecikmeler meydana gelebilmektedir.
Lazer Epilasyon İlk Seans Sonrası Dökülen Kıllar Tekrar Çıkar mı?
Epilasyon uygulamasının sonuçları kalıcıdır. Bundan dolayı kişide hormonal bir sorun yoksa epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz. Ancak yüzde 10 olasılıkla işlem tamamlandıktan belli bir süre sonra tekrar kılların çıktığı gözlemlenebilir. Bu çıkan kıllar için ek birkaç seans uygulaması yapılmalıdır.
Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?
Cildi hassaslaştıran uygulamalardan birisidir. Dolayısıyla ilk 48 saat sıcak duş alınmamalıdır. 48 saat sonra ılık suyla banyo yapılabilir. Sert kese ve kimyasal içeren ürünlerden uzak durmak bu zaman zarfında önemlidir. Aynı zamanda vücut hafif bir şekilde ovularak temizlenmelidir.
Genital Bölgeye Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Lazer cihazı aracılığıyla kontrollü bir şekilde genital bölgede bulunan tüylerin üzerine atışlar yapılmaktadır. Bu atışlar kılların köklerinde bulunan foliküllerin zarar görmesini sağlamakta ve yeni kıl çıksa da eskisi gibi kalın olmamaktadır. Her kıl farklı bir süreç içerdiğinden dolayı genital bölgedeki tüyleri tamamen yok edebilmek için seanslara ihtiyaç vardır.
Epilasyon Sonrası Kese Nasıl Yapılır?
Lazer işleminden sonra vücut hassas olacağından dolayı dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir. Epilasyondan sonra kese yapılabilmesi için belirli bir zaman dilimine ihtiyaç bulunmaktadır. Belirli bir süre geçtikten sonra ciltte tahribat oluşturmamak için titiz ve yavaş bir şekilde kese yapılmalıdır.
Epilasyon Sonrasında Leke ve Yanık İzi Riski Var Mı?
Deriye renk veren melanin pigmentinin fazla olması esmer ve bronz ciltler için leke ve yanık riski oluşturabilir. Koyu ciltlere epilasyon öncesinde test atışı yapılmakta ve herhangi bir sorun görülmezse lazer uygulamasına geçilmektedir.
Lazer Epilasyon Tamamı Bittikten Sonra Çıkan Tüyler Nasıl Alınmalı?
Epilasyon işleminden sonra çıkan tüylerin alımı için yüz bölgesi hariç jilet kullanılması önerilmektedir. Diğer tüy alma yöntemlerine başvurulmaması bu süreçte oldukça önemlidir.
Lazer Kaç Seanstan Sonra Etkisini Gösterir?
Her bir epilasyon işlemi sonrasında kıl kökü bir miktar tahrip olmakta ve incelmektedir. Lazer epilasyon işleminin etkisini ilk seanstan sonra net bir şekilde görebilmek mümkündür. Tüm seans sona erdikten sonra kalıcı olacak şekilde pürüzsüz bir cilde sahip olunmaktadır.
Lazer Epilasyon 1 Ayda Kaç Kere Yapılır?
Epilasyon işleminin seansları ortalama olarak 4-6 seans arasında sürmektedir. Yüz bölgesi ve hormonal nedenlerden kaynaklı işlemlerde süre daha da uzamaktadır. Bundan dolayı epilasyon seans aralıkları tüm vücut bölgesi için 2 ayda bir olacak şekildedir. Yüz bölgesi için 4 haftalık süreç yeterli olmaktadır.
Lazer Epilasyon Tüyleri Tamamen Yok Eder mi?
FDA onayına sahip cihazlar ile gerçekleştirilen lazer epilasyon işleminin sonucu hem güvenilir hem de kalıcıdır. Kişinin hormonal olarak bir bozukluğu bulunmuyorsa lazer yöntemleri ile tüylerden tamamen kurtulmak mümkündür. Bu yüzden epilasyon sonrasında kıllar yeniden çıkmamaktadır.
Lazer Adetten Kaç Gün Sonra Yapılır?
Adet döneminde epilasyon uygulamasına yer verilmesinin herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak bu dönemde vücut ağrı ve acı hissine karşı aşırı hassas bir konumda olacağından dolayı lazer epilasyonun adetten 2-3 gün sonra yapılması önerilmektedir.
İlk Lazer Epilasyon Acıtır mı?
İlk epilasyon sürecinde acı hissedilebilir ancak bu acı uzun süreli değildir. Kişinin cildi aşırı hassas ise ve acı eşiği düşükse acıyı hissetmesi mümkündür. Gelişen lazer teknolojisi sayesinde acı ve ağrı durumları daha az yaşanmaktadır.
İlk Lazere Giderken Tüyler Nasıl Olmalı?
İlk lazer işlemine giderken tüylerin jilet yardımıyla kısaltılması gerekmektedir. İşlem öncesinde bölge temizlenmekte ve kıllar kısaltılmaktadır. Bu süreçte ağda, epilatör ve cımbız gibi araçların kullanımına izin verilmemelidir.
İlk Lazer Sonrası Ne Yapılmalı?
- İşlemden sonra bölgeye sıcak su değdirmekten kaçınılmalıdır.
- Uygulama yapılan bölge 2 gün boyunca tıraş edilmemelidir.
- Bölgeye güneşten korumak oldukça önemlidir.
- Uygulama alanına nemlendirici kremler sürülebilir.
- İşlem uygulanan bölge kaşınmamalı ve bölgeye hassas bir şekilde yaklaşılmalıdır.
- İşlemden sonraki ilk 24 saat uygulama bölgesine allık ve kapatıcı gibi ürünler sürülmemelidir.
Özel Bölgeye Lazer Zararlı mı?
Epilasyon yöntemi tüm vücutta uygulandığı gibi özel bölgede de kullanılabilir. Epilasyon işlemleri FDA onaylıdır ve insan sağlığına zararlı değildir. Lazerin ışınları cildi geçip iç organlara ulaşmamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir sağlık endişesi olmadan özel bölgeye işlem yapılabilir.
Lazer Epilasyon Cinsel İsteksizlik Yapar mı?
Bu uygulama cinsel isteksizlik yapmamaktadır. Yalnızca bölge aşırı hassas olacağından dolayı bir isteksizlik durumu gözlenebilir. Ancak bu durum geçicidir ve daha sonrasında yan etki gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
Vajinaya Lazer Yapılır mı? Zararlı mı?
Epilasyon işlemi vücudun her bölgesine yapılabilmektedir. Dolayısıyla vajinaya da lazer yapılabilir. Lazer ışınları içerisinde bulunan enerji derideki tüylerin yer aldığı alana kadar gidebilmektedir. Deri altındaki doku ve diğer bölgelere ulaşamadığından dolayı zararlı bir uygulama değildir. İşlemin zararlı olabilecek herhangi bir yan etkisi de yoktur.
Lazer Epilasyon İlk Seans Kaç Dakika?
Uygulama yapılacak bölgenin genişliği ve kıl yoğunluğuna göre epilasyon seans süresinde farklılıklar meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda uygulama yapılacak bazı alanlarda seans 10-15 dakika sürebilirken diğer alanlarda 40-45 dakika sürebilir. Seans süreleri işlemin yapılacağı bölgeye göre hem azalabilmekte hem de uzayabilmektedir.
2 Lazer Arası Kaç Gün Olmalı?
Epilasyon seans aralıkları işlem yapılan bölgeye göre değişmektedir. Çene ve üst dudak bölgelerinde epilasyon işlemi 4-5 haftada bir olmalıdır. Vücut bölgeleri için belirlenen süre 6-8 hafta arasındadır. Kıl döngüsünün tamamlanabilmesi için ihtiyaç duyulan azami süre 4 haftadır.
Lazer Epilasyon Yarım Kalırsa Ne Olur?
Epilasyon işleminde tahrip edilen kıl kökleri bir daha çıkmamaktadır. Ancak düzenli aralıklarla seansa gelinmediği taktirde geri kalan ve tahrip edilmesi planlanan köklerin varlığı sürmektedir. Bu durum vücutta kötü bir görünüme sebep olmaktadır. Bundan dolayı epilasyon işleminin düzenli bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir.
Koltuk Altı Lazer Kaç Seans?
Koltuk altı epilasyon uygulaması sürerken kıllarda belirgin azalma 6 seans sonucunda görülmektedir. Tamamen tüylerden kurtulmak için 8-10 seansa ihtiyaç duyulabilir. Fakat bu durum kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı kişilerde süreç daha çabuk tamamlanabilmektedir.
Her Lazer Öncesi Jilet Şart mı?
Lazer epilasyonun etkili olması ve hedeflenen başarılı sonuçlara ulaşabilmek için her lazer öncesi kılların jilet ile kısaltılması gereklidir. Özellikle işlemden 2-3 gün öncesinde jilet kullanımına özen gösterilmelidir.
Jilet Kılları Kalınlaştırır mı?
Jilet aracılığıyla kıllar eğimli olarak kesilmekte ve bu durum kıl yüzeyinin geniş çapta yayılmasına neden olmaktadır. Bu durum bakış açısıyla alakalıdır ve jilet tüyleri hem kalınlaştırmaz hem de sertleştirmez.
Lazer Epilasyon Ne Giyilir?
Epilasyon işlemi öncesinde kıyafetlerin kolay çıkarılıp giyilebilmesi için rahat kıyafetlerin giyilmesi önerilmektedir. Bu yüzden bu işlemler için özel bir kıyafete gerek yoktur.
Lazer Sonrası Neden Su Değmez?
Lazer epilasyon sonrası cilt hassas bir yapıdadır. Bu süreçte sıcak su kullanmak cilde zarar verebilmektedir. İşlemden sonraki ilk 8 saat boyunca cilde su değdirilmemelidir. Bu süreden sonra ılık su ile duş alınabilir.