Gençlik Aşısı Nedir?

Gençlik aşısı cildin yaşlanma sürecini geciktirme ise gençliğini muhafaza edebilir. Enjekte edilerek cilde uygulanan hyaluronik asit cildin yapısında doğal olarak bulunan bir neme içerdiği için cildin elastikiyetini arttırır ve kırışıklıkları ve ince çizgileri giderek daha dolgunlaşır. Bu tür enjeksiyonlar cildin yaşlanma belirtilerinin yoğunlaştığı bölgelerdeki uygulamalar üç yüzyıl civarında farklıdır.

Hyaluronik asit enjeksiyonu kısa süre içerisinde gerçekleşir ve özel bir periode ihtiyaç duymaz. Ayrıca gençlik aşısı etkisi genellikle keyfedlidir, ancak düzenli aralıklarla cilde yapılması cildin gençliğini uzatabilir. Araşmalar sonucu olumlu etkisi ispatlanmıştır. Bunun yanı sıra amaç cildi parlak ve diri bir görüntü vermek amacındadır. Tabi ki bunun yanı sıra işlemi gerçekleştiren uzmanın tecrübesi de önemlidir.

Gençlik Aşısı Nasıl Yapılır?

İşlem öncesinde cilt derinlemesine temizlenir. Enjeksiyon korkusu olan kişiler için buz uygulaması ya da anestezik krem sürülür. Yaşlanma belirtilerinin olduğu alanlara hyaluronik asit içerikli malzeme enjekte edilir. Cildin nem dengesi sağlanır ve kolajen üretimini yapan hücreler tekrar aktifleşir.

Özellikle gençlik aşısı uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aşının içeriğidir. Hastaların cildinin ihtiyaçları doğrultusunda bir içerik hazırlamak gereklidir.

Gençlik Aşısı Ne Kadar Kalıcıdır?

Genelde gençlik aşısının 6 ila 12 ay arasında kalıcıdır. Yine de, bu süre kişinin kişisel cilt yapısına, yaşam tarzına ve dış çevresel etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Özellikle gençlik aşısının düzenli aralıklarla uygulanması, cildin sonunda daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlayabilir. Bununla birlikte sürecin tekrar edilmesi önerilir. Tedavinin kalıcılığına kişisel bakım ve cilt bakım rutini de dahil olabilir.

Gençlik Aşısı İşe Yarıyor Mu?

Evet, gençlik aşısı yüzeysel sürüldüğünde, ciltte gözle görülür iyileşmeler sağlayan bir tedavi şekli olarak kabul edilir. Ayrıca gençlik aşısı, cildin hacmini arttırmak, öz-yoğurun dengesini sağlamak, ince çizgileri ve kırışıklıkları düzleştirmek amacıyla kullanılan bir seçenektir. Cildin hidratasyon yeteneğini artıran hyaluronik asit sayesinde, cilt daha dolgun, daha ışıldayan ve daha parlak görünecektir; bu da gençleşme etkisini yaratacaktır.

Gençleşme aşısı, cildin daha pürüzsüz ve canlı bir hale gelmesini sağlamak için devam eden bir tedavidir. Uygulamasının sizin yaşınız, cildiniz ve yaşam tarzınıza bağlı olarak değişebilecek bir süresi vardır; bu süre genellikle 6-12 ay arasındadır, ancak süreç yıllarca devam ettirilebilir çünkü seanslar belirli aralıklarla tekrarlanabilir.

Kimlere Uygulanabilir?

Yaşlanma belirtilerini gösteren kişilere gençlik aşısı uygulanabilir. Özellikle cilt tipi 30’lu yaşlarda ilk kez ciltte yaşlanma belirtileri görülmeye başlanan ve henüz zarar görmeden yaşlanmanın etkilerini azaltmaya başladı oran kişilere gençlik aşıları etkili olmaktadır. Cildi kurumuş ve nemini yitirmiş kişiler nem etkisinin çok yüksek olması sebebiyle gençlik aşısından faydalanabilen kişilerdir.

Aynı zamanda bu tedavi cildin daha esnek ve tazelenmesini sağlayarak cildin esnekliğini sağlar ve ince çizgileri ve kırışıklıkları giderir. Canlı ve parlak bir cilt görünümü elde etme amacı olan kişiler için gençlik aşısı uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Aynı zamanda genç kalmayı ve oluşan leke ve izleri yok etmek ya da yok etmeyi önlemek için gençlik aşısı uygulanan tedavi planına uygun kişiler erdir.uchar Başvurmadan önce, uzmana başvurularak cilt yapısına uygun işlem yapılabilir veya önerilir.

İlginizi Çekebilir!  Cilt Gençleştirme

Hangi Bölgeler Gençlik Aşısı ile Tedavi Edilir?

Vücudun farklı bölgelerinde cilt yenileme ve gençleştirme için kullanılabilir. Yaygın tedavi alanları yüz, boyun, dekolte ve ellerdir. Bu bölgelerin yaşlanma belirtileri azaltılarak cilt elastikiyeti artırılır ve kırışıklıklar giderilir.

Yüz vücudun en sık gençlik aşısı tedavi edilen biridir. Göz çevresi, alın, yanaklar, dudak çevresi gibi alanlarda ince kırışıklıklar sık sık tanımlanır. Boyun ve dekolte bölgesi, genellikle zamanla yaylıyıcısını kaybeden ve ince çizgileri olan biriydi. Bu bölgelerde gençlik aşısı, cildin daha sıkı bir ton kazanmasına ve daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Ayrıca, yaşlanma belirtilerinin hızla geliştiği eller de önemli bir tedavi alanı olarak kabul edilir.

Cildin doğal yapısını destekleyerek pürüzsüz ve parlak bir görünüm sağlar. Tedavi yaygın yaşlanma belirtilerine göre belirlenir ve birkaç seansta belirgin sonuçlar görülür.

Gençlik Aşısı Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Cildin verilen malzemeyi alması ve ürünün cilt içinde aktifleşmesi için bir kaç saat yeterlidir. Bu süre zarfında ürün cilt tarafından emilir. Emilen ürün hücre içerisine girer. Deri  yeterli nem seviyesine ulaşır ve bu nem sayesinde kırışıklıklar açılır.

İşlemin tam etkisi ortalama 1 haftada kendini gösterir. Tedaviden hemen sonra işlem etkisi ortaya çıkmaya başlar. Cilt hemen canlı ve parlak bir yapıya sahip olur. Tedavi planlaması ve uygulama noktalarının sayısına göre de işlem etkisi değişir.

Fazla oranda uygulanan malzemenin etkisinin fazla olduğu yanlıştır. Gerektiği kadar uygulama yapılmalıdır. Aksi halde beklenen sonuç elde edilemez.

İşlem Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tedavi sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Hem işlem etkisini artırmak hem de süresini uzatmak için bu kriterlere uyum sağlanmalıdır. Uygulama sonrası hastaların dikkat etmesi gereken hususları sıralarsak;

  • Dengeli beslenmek, düzenli uyumak ve bol su içmek.
  • Alkol ve sigara gibi cildin yapısını bozan ve yaşlanma belirtilerini artıran zararlı maddelerden uzak durmak.
  • Kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerini kullanmamak ve uzun süre cilt masajı yapmamak.
  • Doktorun tavsiye ettiği doğal içerikli kişisel bakım ürünlerini kullanmaktır.

Hyaluronik asit vücut tarafından emilerek yok olan bir üründür. Yapılan yanlış uygulamalar neticesinde işlemin etkisi çok kısa sürebilir. Bu nedenle her zaman dikkatli ve özenli olmak gerekir.

Gençlik Aşısının Faydaları Nelerdir?

Öncelikle, gençlik aşısı cilt sağlığını iyileştirerek genç ve canlı bir görünüm sunmaktadır. Cildin yaşlanma belirtileri olan kırışıklıklara, cilt inflamasyon alındıkça elastikiyetini kaybetmesi, uygun nemlendirme ve cilt tonunun bozulması gibi birçok sorunu çözer. Ayrıca cildin esnekliğini sağlayarak ve ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak kolajen üretimini teşvik eder.

Ayrıca cildi gençleştirmek ve cilt elastikiyetini arttırmak bayanlar için bu tedaviyi yaptırmalısınız. Uygulama, yaşa bağlı olarak azalan cilt elastikiyetinin gerekli olduğu yaşlarda cildin sıkı ve gergin olmasını sağlar. Cildin doğal nemini artırarak cildi dolgunlaştırır ve iyileştirir, özellikle kurutulması gereken kuru ciltler için önemlidir. Aynı zamanda dalgalanma ve lekeleri azaltarak cilt cilt tonunu düzgünleştirir ve eşitler. Cilde gençlik ve parlaklık vererek daha genç bir görünüm sunar.

Gençlik Aşısında Kullanılan Hiyaluronik Asit Nedir?

Neredeyse hücrelerimizin tamamında yüksek seviyelerde var olan hyaluronik asit, genç ve diri kalmanızı sağlar. Eklemimizden epidermal yuvarlak doku en üst tabakasına kadar vücudumuzun hemen hemen her yerinde bulunur. İlerledikçe daha yavaş üretilir ve yavaşlar. Cildinizin her zaman parlak ve canlı olmasının nedeni hyaluronik asidin bu kadar yoğun olmasından kaynaklanır.

İlginizi Çekebilir!  Profesyonel Cilt Bakımı

Düşüş ile, vücudun zaten bu kısma onarım uygulama olasılığı daha düşüktür. Etkileşimli böyle gençlik aşısı hücrelere eklenmesi, yaş ile birlikte görsel olarak yaşlanma sürecine daha dirençli ve güçlü kılar.

Gençlik Aşısı Kaç Seans Yapılır?

Her ne kadar gençlik aşıları genellikle 3 ila 4 seans şeklinde uygulansa da, bazı kişilerde cilt yapısının özellikleri daha fazla seans gerektirebilir. İlk uygulamadan ciltte hafif bir iyileşme fark edilse de, gerçek değişimlerin elde edilmesi için seansların düzenli aralıklarla tekrarlanması önerilir.

Tedavi sıklığı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bazı hastalarda haftalar sonra iyileşme belirtileri ortaya çıkarken, diğerlerinde daha hızlı sonuç alınabilmektedir. Her ne kadar genellikle 2 ila 4 hafta arayla uygulansa da, cilt tipine ve tedaviye verilen tepkiye bağlı olarak bu süre uzatılabilir ya da kısaltılabilir. Tam anlamıyla genç görünüm elde etmek için seans sayısı ve süreleri kişiye özel belirlenmelidir.

Hangi Cilt Problemlerinde Tercih Edilir?

Özellikle ince kırışıklıkları, esnekliğin azalması, kuruluğu, mat ve cansız görünüş gibi problemleri tedavi eder. Zamanla, deri sarkmaya başlar ve esnekliğini kaybettiği için biraz sarkar, bunun neticesi cildin daha cırcır bir görünüm almasını sağlar. Tüm bunların yanında cildin doğal nem seviyesini geri getirir böylece kuruluğunu ortadan kaldırır ve aynı zamanda parlıyor halde rol üstlenen canlı görünür bir cilde de sahip olmanın anlamıdır.

Ayrıca cildin kendiliğinde nem oranını yitirmesini engelleyerek parlak, sağlıklı bir görünüşe katkıda bulunur, cildin tonunun düzensizliklerini hafifletir ve lekeleri siler. Gençlik aşısı aynı zamanda cilt genel yaşlanma belirtilerini geciktirmek ve genç bir görünüm elde etmek için son derece etkili bir tedavidir.

Gençlik Aşısı Fiyatları 2024

Uygulanan seans sayısı, tedavinin süresi, cilt problemlerinin derecesi ve hekimin tedavi ücretleri gençlik aşısı fiyatlarını artıran faktörlerdir. Aynı içeriğe sahip olan ürünlerin kullanılması farklı fiyat tekliflerine enden olabilir.

Hekimin bu alanda sık tercih edilmesi ve el becerisi de ciddi maliyet artışına neden olan bir kriterdir. Bu nedenle işlem maliyetleri hakkında net bilgi almadan hekim ve hastane tercihi yapılmamalıdır. Gençlik aşısı fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Gençlik Aşısı Kalıcı Mıdır?

Genelde gençlik aşısı kalıcı bir sonuç sağlamaz, ancak uzun vadeli tarama sonuçlarına ek olarak gözlemlenebilir bir fayda vardır. genellikle cilt yapısı ve yaşam şekli ile ilgilidir, bir tedavinin etkisi sürer olabilir 6 ay ila bir yıl arasında Bu süre sonra, elde edilen gençleştirici etkilerin korunmasını cilt için hatırlatıcı oturumların yapılması önerilir.

Cildin kolajen ve elastin üretimini destekleyerek cildi tazeleme etkisi yapar, fakat zamanla doğal yaşlanma süreci devam eder. Bu bakımdan, tedavi sonrası düzenli zaman aralıklarla gerçekleştirilen uygulamalar cildin genç ve sağlıklı görünümünü muhafaza etmek önemlidir. Bilhassa cilt bakımı rutini ve dengeli yaşam tarzı şartlarına göre, gençlik aşısı daha uzun süre korunacaktır şeklinde etki hale gelir.

Gençlik Aşısı Ne Zaman Etki Eder?

Gençlik aşısı, genellikle ilk seanstan itibaren ciltte gözle görülür bir iyileşme sağlar, ancak tam etkisi birkaç hafta sonra ortaya çıkar. İlk seans için fark nasıl haftalar sonra hareket edildi. Bu nedenle gençlik aşısı zamanla cildin kalitesini büyük ölçüde yükseltir, daha genç ve yaşlanmak için gerekli olmayan bir görünüm verir.

İlginizi Çekebilir!  Nem Aşısı

Gençlik Aşısının Yan Etkileri Var Mıdır?

Aşının yan etkisi yoktur. Farklı içeriklerden oluşan malzemeleri gençlik aşısı diye sizlere tanıtarak uygulayabilirler. Vücudumuzun bildiği ve belirli bir dönem kendisinin ürettiği hyaluronik aside karşı bir yan etki oluşturması söz konusu değildir.

Gerekli sterilizasyonun sağlanamaması ve kişiye özel ürünlerin kullanılmaması sonunda enfeksiyon gibi komplikasyonlar gelişebilir. Ancak bu durum tamamen klinik ile ilgili bir durumdur.

Dolgudan Farkı Nedir?

Gençlik aşısı ve dolgu uygulamaları, cilt gençleştirme adına kullanılsa da birbirinden farklı işleyişlere sahiptir. Gençlik aşısı cildin genel sağlığını düzeltme ve yaşlanma belirtilerini azaltma amacı taşımaktadır. Cildin alt tabakasına hyalüronik asit, vitaminler, mineraller gibi maddeler enjekte edilerek kolajen ve elastin üretimi uyarılır. Böylelikle cilt daha nemli, parlak ve esnek hale gelir.

Gençlik aşısı gerçek cilt hücrelerinin gençleşmesinin ve düzelmesinin bir tür reinjeksiyonudur, bununla birlikte doğru birimleri yer ve onları doğru pozisyonda yerleştirirken hacim kazanmayabilir.

Dolgu, yüz hatlarını yeniden modelleme, hacim eksikliğini doldurma ve derin kırışıklıkları yumuşatmak için kullanılır. Hyalüronik asidin uygulandığı dolgu, yerçekimi, yıpranma, elastikiyetin azalması veya günlük mimiklerin derin çizgileri olan yanak, dudak ve nasolabial oluk gibi özel cilt olgularındadır. Dolgular hemen sonuç alınarak yüze belirgin bir hacimlendirme sağlar.

Mikro gençlik aşısı ne kadar kalıcı?

Mikro gençlik aşısı kalıcı bir tedavi olmadığından, ancak 6 ila 12 ay süren uzun vadeli etkileri olabilir. Bu süre çeşitli faktörlere – kişinin cilt yapısına, yaşam tarzına ve bakımına – bağlı olarak farklılık gösterir.

Mikro gençlik aşısı, cilt altı hyaluronik asit, vitaminler ve minerallerle cilde hidrasyon, elastikiyet ve bir ısı ışıltısı sağlar. Bununla birlikte, doğal yaşlanma süreci devam ettiği için bu etki söner. Kendini gösteren etkileri muhafaza etmek için unutma seansları önerilir, genellikle 6 ayda veya bir yıldan daha sık görülür. Egzersiz, iyi beslenme ve cilt bakımı da, gençlik aşısının etkilerini uzatmaya yardımcı olur.

Micro gençlik aşısı ne demek?

Mikro gençlik aşısı, cildin en yüzeysel katmanlarına daha küçük dozlarda zerk edilen ince kırışıklıkları ve ciltte yaşlanma belirtilerini hafifletmeyi amaçlayan bir tedavi biçimidir. Bu işlem, hyaluronik asit, vitaminler ve amino asitler gibi cildin yeniden şekillenmesini sağlayan maddeleri içeren klasik yönteme benzer, ancak cilde daha yüzeysel tabakalar halinde uygulanır.

Mikroiğnelerle genellikle cilt altına enjekte edilir. Bu teknik, cildin doğal onarıcı mekanizmalarına uyar ve nemlenmesine, parlak görünmesine ve esnekliğine yardımcı olur. Ayrıca, ince çizgiler, ödem, cilt tonu eşitsizlikleri ve cilt renglekarmalarını karşıtan hızlı ve sonuç almanın etkili bir yoludur.

Sonuç olarak, hafif ve yüzeyde cilt durumlarına çözüm sunmak için kullanılan çabuk bir gençleşme tedavisidir.

Mikro gençlik aşısı zararlı mı?

Mikro gençlik aşısı, genelde güvenli bir tedavi olarak kabul edilir ve herhangi bir ciddi zarara neden olmaz. Ancak, tıpkı başka herhangi bir estetik işlemde olduğu gibi, bazı yan etkiler ve riskler vardır. Geçici hafif kızarıklık, şişme, morarma veya hassasiyet gibi uygulamadan sonra akla gelebilecek yan etkileri vardır. Bu durumlar genellikle birkaç gün içinde kendi kendine geçer.

Zarar olandan kastım, mikro gençlik aşısının herhangi bir enfeksiyona veya ciddi yan etkilerin gelişmesine neden olabilecek yanlış bir uygulamasıdır. Mutlaka uzman bir doktor veya dermatolog tarafından ve steril koşullar altında yapılmalıdır. Ayrıca, tedavi, kişinin cilt tipine, alerjik durumlarına ve genel sağlığına göre planlanmalı veya ayarlanmalıdır. Aksi takdirde, birçok riskli yan etkisine neden olabilir.

Sonuç olarak, mikro doğru ellerde ve uygun koşullar altında cildinize zarar vermek yerine fayda sağlayabilir. Bununla birlikte, sizin için uygun olup olmadığını bulmak için doktora danışmanız en iyisidir.

Gençlik aşısı 1 seans yeterli mi?

1 seans gençlik aşısı genellikle tam bir etki sağlamaz. Genellikle 3 ila 4 seans yapılması gerekmektedir, böylece istenilen sonuçlar elde edilir. Seanslar, tedavi edilen cildin durumuna ve bölgeye göre, 2 ila 4 hafta arayla yapılır.

İlk seanstan itibaren cildinizde bir fark fark edebilirsiniz, ancak fiyattan geçici bir etkiye sahiptir. Sonuçlar, cilt tipine, tedavi edilen bölgeye ve aşı madde miktarına bağlı olarak değişecektir. Etkilerini korumanın en iyi yolu yılda bir kez hatırlatma seansıdır.:params Bu, cildini yüz yüze tutmanıza ve yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olacaktır.